Hmmm..pa puno toga je u opticaju i iskreno,bolje sto jos nisam poceo nista jer sam neodlucan sta izabrati...
hocu da napravim sto manju ,a opet funkionalnu kucicu

ne zelim praviti kucerine u kojima kroz 20 godina zive starci koji borave u 20 kvadrata
Odprilike nesto kao tvoje je vec bilo u uzem izboru,zato se i toliko interesujem za tvoj projekat,a ruku na srce ,i dalje se dvoumim izmedju YTONG-a i cigle ( svapska,stari format -29*14*7).....
U prvom slucaju mi odgovara sto samo zidanje je posao koji lakse moze da radi jedan covek bez potrebe za mesalicom(radio sam sa mesalicom i zidao bez pomoci drugog i moram reci da je duuugotrajan i nimalo lak posao

).
YTONG-svidja mi se brzina gradnje,nepotrebnost peska,kreca ,cementa,mesalice,kolica i svega sto vuce klasicno zidanje ciglom....jedan mesac,kofa i vozi

lopatice vec imam,znaci peglaj samo... o malterisanju da i ne pricamo,mukotrpno,dugo traje ,sporo se susi,bla bla...na YTONG-u samo mrezica i glet i ....vozii! lako za ugradnju vodo i elektro instalacije,sta ces vise

Spolja bih takodje radio izolaciju, za koeficijent ispod U =0.20
U drugom slucaju- cigla
Svidja mi se kod cigle sto je materijal koji je VELIKI akumulator,kako svezine u letnjim mesecima tako i toplote u dugim zimskim danima i nocima...ciglu mogu naci veooma povoljno , jedino bi temelj bio nesto veca investicija u slucaju zidanja zida na ciglu i po( oko 45 cm ) ,sto bi uz izolaciju od 20cm stiropora predstavljalo prijatan kucerak za zivljenje
hmm,..umoran sam,puno je bilo posla danas,narednih dana bice i vise....interesuje me i vase misljenje,cigla VS ytong ... nastavicu sa iznosenjem mojih planova i razmisljanja...
a sada,laku noc...