Stedljive Kuce

It is currently Thu May 17, 2012 11:56 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Welcome
Welcome to stedljivekuce

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Facebook
PostPosted: Mon Mar 15, 2010 7:58 pm 

Grupa posvecena onima koji vole majku zemlju

U ovoj grupi skuplja?emo zanimljive informacije i linkove u cilju širenja svesti i iz oblasti, energetske efikasnosti, ekologije i novih tehnologija koje uti?u na život na planeti.

Svi ste dobrodosli....

http://www.facebook.com/group.php?gid=385213239253

Profile  

Post subject: Re: Facebook
PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:44 pm 

Zanima me ko je taj tajanstveni Google [Bot] :?: :(

Profile  

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:51 pm 

eloizo wrote:
Zanima me ko je taj tajanstveni Google [Bot] :?: :(

To je robot iliti bot od Google sajta. On nas poseti par puta dnevno, pretrazi forume i sve to strpa u Google. Tako da se preko tih podataka radi pretraga na Google. Dolaze i drugi, nego ovaj nesto bas zaredjao... On fakticki ide po svim sajtovima samo sto na vecini ne pise da je tu.

Profile  

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 11:02 pm 

grba wrote:
To je robot iliti bot od Google sajta. On nas poseti par puta dnevno, pretrazi forume i sve to strpa u Google. Tako da se preko tih podataka radi pretraga na Google. Dolaze i drugi, nego ovaj nesto bas zaredjao... On fakticki ide po svim sajtovima samo sto na vecini ne pise da je tu.

Zanimljivo, mada mi nije baš jasno.

Ko je taj "On"? Da li je to neka vrsta špijunskog programa za kontrolu ne?ega? Da li je zagarantovana bezbednost i privatnost privatnih poruka na ovom forumu štedljiveku?e.47.com?

A šta je sa Facebook-om? Da li se tu otkrivaju svi privatni podaci tom zagonetnom "On"-u?

Profile  

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 11:10 pm 

Nije spijunski. To je masina koja cita kao i svi ostali. Ali recimo ne moze da procita onaj deo koji je zatvoren za javnost. Svi podacikoji su pod passwordom nisu dostupni. Moze da vidi samo ono sto je javno. Ne moze da cita postu i slicno. Isto je i na facebook. Moze da vidi samo tvoj javni profil ono unutra ne. Ukratko objasnjeno. Pa ja sam za Vas recimo prvi put cuo preko Google-a tj on je skenirao postove po ostalim forumima. To je normalna pojava i nije nista spijunskog karaktera. Bez brige...

Profile  

PostPosted: Fri Aug 20, 2010 6:47 pm 

Quote:
A šta je sa Facebook-om? Da li se tu otkrivaju svi privatni podaci tom zagonetnom "On"-u?

Aplikacija kao sto je ovaj forum ili kao facebook imaju ogromne setova podesavanja Permisssionas tj. dozvola sta koji korisnik moze da uradi.

Medju tim podesavanjima se podesi da botovi imaju isti pristup kao obicni posetioci koji nisu registrovani. Sva ono sto zelite da se moze pronaci putem googlea se omoguci botu da procita.

Na facebooku je na primer najverovatnije podeseno da botovi mogu citati podatke koji su korisnici stavili kao public.

---
Inace ti botovi ili roboti nisu nista misteriozno. To je jednostavno metod za stavljanje sadrzaja sa celog interneta u bazu kao sto je google. Kad mi trazimo nesto preko googlea mi zapravo pretrazujemo samo njegovu bazu. A sve sto je u bazi je sakupio bot.

Kod vecina sajtova bot dolazi jednom mesecno (ne stize cesce) pa ponekad treba proci mesec dana da bi se neki nov tekst na sajtu pojavio na googleu.

Naravno google daje prioritet popularnim i visoko ocenjenim sajtovima pa njih cesce posecuje. Na primer elitesecurity se indexira svakodnevno.

Profile  

PostPosted: Fri Aug 20, 2010 7:48 pm 

Stranger2 wrote:
Kod vecina sajtova bot dolazi jednom mesecno (ne stize cesce) pa ponekad treba proci mesec dana da bi se neki nov tekst na sajtu pojavio na googleu.

Naravno google daje prioritet popularnim i visoko ocenjenim sajtovima pa njih cesce posecuje. Na primer elitesecurity se indexira svakodnevno.

Koliko sam primetio, i "Štedljive ku?e" Google boot i Yahoo boot pose?uje taj sajt i nekoliko puta dnevno što zna?i da je i sajt "Štedljive ku?e" jako popularan i visoko ocenjen, kao i Elitesecurity. :)

Profile  

PostPosted: Fri Aug 20, 2010 9:59 pm 

Quote:
Koliko sam primetio, i "Štedljive ku?e" Google boot i Yahoo boot pose?uje taj sajt i nekoliko puta dnevno što zna?i da je i sajt "Štedljive ku?e" jako popularan i visoko ocenjen, kao i Elitesecurity.

Na zalost ovde je to iz drugih razloga. Ovaj forum pripada domenu "forumer.com" na kojem ima ko zna koliko foruma. Sto znaci da ga pretrazivaci tretiraju kao deo sajta "forumer.com" i zato cesto obilaze.

Inace mnogo bolje se rangiraju na pretrazivacima sajtovi koji imaj sopstveni domen na primer "www.nazivsajta.com" jer se zna da su placeni i samim tim su vise ozbiljni od besplatnih.

Profile  

PostPosted: Fri Aug 20, 2010 11:39 pm 

Ovaj forum pripada domainu http://www.stedljivekuce.com , koji je zaveden i registrovan na moje ime i kao takav je obilazen od google-a i ostalih. Samo igrom slucaja je hostovan na Forumer-u. Mogao je isto tako biti hostovan i sa bilo koje druge lokacije. Za tvoj info ja kod kuce imam server sa 4 megabitnim linkom sa kojeg hostujem neke druge stvari. Inace, veoma sam zadovoljan Forumerom i njihovim servisom koji uzgred i placam da nebi izlazili silni baneri i reklame. Zaista ne vidim cemu sarkazam i zasto smo mi manje "ozbiljni" od ostalih....

Profile  

PostPosted: Sat Aug 21, 2010 7:56 am 

grba wrote:
..... koji uzgred i placam da nebi izlazili silni baneri i reklame.......

Stvarno me zanima koliko pla?aš? I dokle ?eš mo?i da pla?aš?

A šta ako do?eš u situaciju da više nisi u mogu?nosti da finansiraš sajt i kakva ?e biti sudbina ovog sajta? Ugasi?e se?

A šta ?e biti sa ne baš lako stvorenim sadržajem sajta ?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]