Dobro, dobro, šaljem sada sve što imam

eloizo wrote:
Nego, vidim da si ve? ozidao kamin YTONG blokovima, zamolio bih te da koliko možeš slikaj ga iz raznoraznih uglova izvedeni kamin uklju?uju?i i unutar ložišta i dole i gore.
Osim prilozenog slika više nema, za više slika morao bih da putujem 300km. Na ranije prilozenim slikama "dimnjakceloSpolja.jpg" i "dimnjakBocno.jpg" kao što sam ve? pisao, zelenom bojom je obeleženo šta je izvedeno, crvenom zid kroz koji lozište kamina prolazi, a belom blokovi koji ?e tek biti dozidani. Sivom bojom su nacrtani betonski elementi koji ?e biti izliveni.
Attachment:
kosinaKamin.jpg
Attachment:
kosinaKaminUgradnja.jpg
eloizo wrote:
Pokušaj oslikati i spoljni deo dimnjaka ako možeš uklju?uju?i i vrh....., pa da vidimo kako izgleda ve? izvedeni dimnjak.
Dimnjak na navedenim slikama je beo, zna?i nije još uradjen.
eloizo wrote:
Ne znam zašto baš 3 cm debljine šamotnog zida unutar kamina? ?ini mi se da je to premala debljina,.... no treba vremena da sve to izanaliziramo.
Zašto 3cm... Ovako:
1. Kamin se pravi za povremenu "vikend" upotrebu, zna?i iskoriš?enje malo ve?e nego baštenskog roštilja za tu razliku što ?e povremeno biti koriš?en i za grejanje. I sama ku?ica ima tek 12 kvadrata, pa su i dimenzije lozišta tome prilagodjene.
2. Prva ideja je bila da samo ložište premaže sa 1cm šamotnom smesom a dimnjak ni?im.
3. Po netu sam video da se dešava da ta smeša ispuca pa da se ne bi kasnije zezao, odlu?io sam se za što tanju ciglu, dovoljno tanku da ne smanjim ve? i tako malu zapreminu lozišta, a dovoljno debelu da zaštiti direktnu izlozenost blokova plamenu.
4. Najtanje u ponudi je 2cm, da ne ciganim za svaki slu?aj odlu?io sam se za 3cm. Za pod lozišta ?u staviti 6cm i za to je ostavljeno ve? mesto (vidi se na slikama)
eloizo wrote:
Da li si ve? unutar dimnjaka obložio šamotnom smesom? Koja je to smesa tj. ta?an odnos smesa?
Nema još izvedenog dimnjaka (slike). Ta?no, planiram da oblozim šamotnom smesom a favorit za kupovinu mi je onaj gotov mix, 3 u 1, tako nešto se valjda zove.
U nastavku slede preostale slike, zna?i više nema.