Stedljive Kuce

It is currently Thu May 17, 2012 12:44 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Welcome
Welcome to stedljivekuce

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Low-E prozorske folije
PostPosted: Sun Dec 05, 2010 10:37 pm 

Ok vidim da postoji, ali me je interesovalo nesto tipa kako da poboljsam izolaciju ovih koje imam. Negde sam procitao da ima neka folija koja navodno zimi cuva toplotu a leti odbija, a ovo sa okretanjem mi vec nije zanimljivo...

Profile  

PostPosted: Sun Dec 05, 2010 10:55 pm 

Folija postoji na netu barem kao resenje za poboljsanje starijih prozora ali, ne znam da je to iko ugradio, ne mogu naci necija direktna iskustva da je to probao, nema u ponudi (domacih) trgovaca, nema dodatnih komercijalnih podataka tipa cene (ili barem ja jos nisam nasao javno objavljeno) pa se manje vise svodi na postoji kao lepa stvar ali gde i posto ima da se kupi je nepoznanica.
Rado bih testirao jednu takvu foliju, a i primenio.

Sto se tice prozora leto-zima opisanu su tu na forumu, nazvani su diodni (jednosmerni) prozori posto propustaju toplotu samo u jednom smeru usled specificne konstrukcije sa 1 +2 (zajedno zalepljena medjusobno) stakla a ujedno su i solarni apsorberi.
Takvi prozori u odredjenim periodima dana i klimatskim okolonostima tokom zime su bez ikakvih gubitaka, cak stavise ponasaju se kao pasivno grejno plocast telo (da ne kazem radijator) i time zagrevaju prostoriju.
Cena, sitnica kao i uvek kada su nove tehnologije i oskudna ponuda u pitanju.

Profile  

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 9:35 pm 

Ma procitah negde za neku prozorsku foliju koja zimi cuva toplotu a leti odbija, ali ne mogu da se setim gde, a i njena cena je sigurno "sitnica". A dok standard ne skoci tu su roletne, zaluzine, nocne zavese, dnevne zavese itd...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]