izotop wrote:
. Ta kutija se vezuje na zid, u okvir predvidjenog otvora na objektu i mi na osnovu toga lepimo neku izolaciju.
Ostaje da pokušam i osta?u dužan za ovo pojašnjenje.
Da, gore opisani na?in montaže se i ovde masovno i skoro uvek primenjuje. Ja bih to nazvao klasi?an i dobro poznat.
Na slici vidi da se kutija postavlja van otvora, u samu izolaciju i time se bar prema dijagramima dosta poboljšava ukupna termi?ka karakteristika prozora.
To je razvijeno kao novi sistem montaže kutije prozora, za nove objekte niskih energetskih potrošnji.
Video sam da se primenjuje u Sloveniji ali nemam povratnih informacija vlasnika takvih ku?a da li se oseti to poboljšanje u praksi.
Ovde takvih nosa?a kutija koliko znam nema a i nisam još video takav na?in ugradnje.
Ja sam improvizovao u nedostatku tih gotovih fabri?kih nosa?a pa mi palo na pamet da pitam koliko je aktuelno u CH kod tamošnjih novih zgrada po Minergie normama.
Bio bih vrlo zahvalan sa bilo kakvim dodatnim informacijama, pogotovu od montažera prozora i njihovih utisaka. Nije hitno, i za koji mesec ?e biti aktuelno pošto je ovakav pristup novitet i u drugim evropskim zemljama pa je malo informacija iz prve ruke.
pozdrav