Stedljive Kuce

It is currently Thu May 17, 2012 1:13 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Welcome
Welcome to stedljivekuce

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Prirodni izolativni materjali "Bio 4 House"
PostPosted: Sat Mar 13, 2010 1:10 pm 

Osnovna potreba pove?anja kvaliteta stanovanja je vratiti se prirodnim materjalima pri izgradniji i izolaciji stambenog i radnog prostora.Jedan od primera je kompanija iz "komšiluka" koja forsira takav vid gradnje.Primenom ovakvih materjala postižemo maksimalan efekat pri izgradnji objekata koji podrazumeva ekološku vrednost "Živeti s prirodom".

Internet prezentacija:
http://bio4house.com/

Profile  

Post subject: Re: Prirodni izolativni materjali "Bio 4 House"
PostPosted: Sat Mar 13, 2010 4:49 pm 

Ovo zahteva malo vise proucavanja i citanja, ali svidja mi se kao ideja....

Profile  

PostPosted: Sat Mar 13, 2010 5:52 pm 

Pozdrav,

Upravo tako,meni se u?inilo sve ovo jako zanimljivim i iz tog razloga sam postavio link.Sigurno treba prona?i druge, nezavisne izvore u odnosu na proizvodja?a.Time bi sigurno dobili kompletniju kvalitativnu sliku o ovim proizvodima.

Profile  

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 9:43 pm 

Kontaktirao sam tu firmu u Hrvatskoj,oni su distributeri italijanskog proizvodja?a i mogu ovde da prenesem odgovor koji sam dobio e-mailom od distributera.Postavio sam pitanje u vezi unutarnje izolacije stana jer to mi je slede?e što moram da uradim kod "matorih" u stanu :oops: (nisam još uvek uradio izolaciju u svom stanu,spolja je neizvodljivo zbog "dogovora" u okviru komšiluka!!!)

Quote:
Poštovani gospodine Milane

Pro?itao sam Vaš mail I mogu re?i da mi je drago šti vas zanimaju naši proizvodi.

Odgovorio bih nan eke stvari u kratkim crtama.

Zainteresirani smo za suradnju posvuda, a isto tako I u Srbiji – kod nas nema animoziteta prema ikome, jer kao što vidite mi smo internacionalno usmjereni.

Suradnjaje mogu?a na vise na?ina, ali nikako u smislu prodaje materijala, jer to povla?i druge aktivnosti koje nikako u ovim vremenima (krize) nisu jednostavna. Mi radimo I usko sura?ujemo sa talijanskom tvrtkom koja je ujedno I naše centralno skladište, pa zbog toga mi ne razvijamo veletrgovinu materijalima. Naime, ovi svi materijali su gabaritni I lagani, pa zato se I ne isplate voziti u malim koli?inama, jer se uglavnom transportiraju vlakom ( kamionom ne bi bili konkurentni po cijeni, osim ukoliko je uklju?ena I montaža u cijenu). Ali o suradnji možemo razgovarati u budu?nosti.

Što se ti?e vase želje za adaptacijom stana mogu re?i sljede?e:

Isoflok – njega radi naša mati?na tvrtka iz Italije, bio bi preskup za vas u Srbiji, jer ga treba staviti u minimalnoj debljini od 20cm, pa bi I cijena bila oko 40 eura kvadrat uz veliki utrrošak unutrašnjeg prostora. Isoflok nije završni sloj I potrebno ga je staviti unutar ome?enog prostora ( zid I knauf plo?a…) koeficijent je ?=0,039

Bolje rješenje je prskano pluto, koje je malo skuplje, ali on se nanosi u svega 3 milimetra sa još boljim svojstvima-prvenstveno iz razloga što je on završni sloj u boji ( po želji ) ! on se nanosi direktno na bilo koju plohu, samoispravljaju?i je pa tako te površine izgledaju kao nacrtane. Mogu?e je kombinirati više boja. Površina mu je lagano hrapava, može se prati, izjedna?ava temperature u prostoruprema idealnoj temperature od 20 celzijusa, toplinski, zvu?ni isolator, spre?ava stvaranje kondenzata, antistati?ki je, mekan na dodir, dugotrajan, može se bojati, prati…… Cijena 55 eur montiran ! koeficijent je ?= 0,034 !!!

Po meni znatno bolji material od Isofloka !

Drvna vlakna:

Plo?e cijene 400 eur po kubiku sa montažom. Potrebno je minimalno 6 cm debljine za ista svojestva u toplinskim koeficijentima kao I gore navedeni materijali. Na njega treba staviti završni sloj-knauf plo?e. Isto tako prirodan material. Ali uzima unutrašnji prostor. koeficijent je ?= 0,050

Zato, preporu?am prskano pluto, revolucionarno rješenje za unutrašnje I vanjske površine, bez obzira na teksturu podloge, u boji prema želji. U tom slu?aju biti ?ete vrlo zadovoljni a radovi ?e trajati 2 dana za navedenu površinu. Garancija kvalitete za prskano pluto je 12 godina !

Za sve materijale je potrebno ovlaštenje mati?nih proizvo?a?a, koje mi imamo. Da biste Vi bili naš suradnik, morali bismo Vas obu?iti za radove I licencirati od nas za daljnje izvo?enje radova. Zone radova su strogo podjeljene I ne?ete imati konkurenciju u mnogim izvo?a?ima što stvaraju nered na tržištu. Ukoliko odlu?ite raditi ove poslove, sigurno ?ete lijepo živjeti !

Kontaktirajte me putem skype, jer je to skoro besplatno rješenje, a moje ime je jedinstveno, tako da ?ete me lako na?i !

Puno pozdrava

Zvonimir Beljan

Profile  

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 11:24 pm 

Moram da priznam da nisam baš razumeo navedene opise efekata plute na termi?ke osobine.

Isoflok od 20cm, R=0,20/0,039=5,13
U=0,19 (0,195 preciznije)

Pluta 3mm=0,3cm R=0,003/0,034=0,088
U=11,33

drvna vlakna od 6cm R=0,06/0,05=1,2
U=0,83

ne ulaze?i u cene ne vidim kako pluto od 3mm može da zadovolji preporuku za termi?ku izolaciju spoljnog zida sa uspehom.
Deblji sloj svakako ali sa 3mm ?

?isto radi poredjenja, to je kao stiropor od 4,3mm debljine po efektu.

Profile  

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 2:26 am 

Ni meni to nije jasno,a tako stoji i na sajtu u tehni?kim pojašnjenjima.
Mada je i cena te plute stvarno velika 55 jevreja m2,doduše sa ugradnjom.

Profile  

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 1:49 pm 

"izjedna?ava temperature u prostoruprema idealnoj temperature od 20 celzijusa, toplinski, zvu?ni isolator, spre?ava stvaranje kondenzata, antistati?ki je, mekan na dodir, dugotrajan, može se bojati, prati…… Cijena 55 eur montiran ! koeficijent je ?= 0,034 !!!
"

Ove tvrdnje za sloj plute od 3mm sasvim sigurno i nedvosmisleno ne stoje, tj izmišljene su:
3mm nije toplinski izolator vredan pomena
ne spre?ava stvaranje kondenzata
ne izjedna?ava temperature u prostoru

Bez 100mm debljine prakti?no nema smisla govoriti o efikasnom termi?kom izolatoru a tada i cena postaje 55 eura x 33 što je ekstremno skupi na?in za izvodjenje termosloja spoljnih zidova.

Za ostale navedene osobine ne znam kolikol su validne no brojke na osnovu datog lambda o termi?kom otporu su neumoljive.

Po meni neozbiljna reklama bez pokri?a.

Profile  

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 2:35 pm 

Pa nista lakse, dodaj ga na skype pa ga priupitaj

Profile  

PostPosted: Sat Apr 17, 2010 2:02 pm 

Pozvao sam gospodina Zvonimira Beljana da nam se pridruži i nadam se njegovom skorom javljanju.
Na takav na?in ?emo dobiti info iz prve ruke.

Profile  

PostPosted: Sat Apr 17, 2010 2:37 pm 

OGOVOR ONIMA KOJI NE VJERUJU:

Kao prvo, prskano pluto ima na desetke certifikata što možete pro?iteti na mojoj stranici. Pod 2 "švabo" je najmanje patentna nacija u modernom svijetu...Pod 3 Tako ste i plasti?nu stolariju stavljali, jer ju je izmislio švabo , koji ju sada skida. trendovi švaba su u smjeru da sad izoliraju ku?e iznutra jer su shvatili da njihov smjer izvana ne valja !

Da podjetim neznalice: više su krucijalnih fakata u graditeljstvo izmislili talijani ve? švabe(beton,statiku,lukove,vodovode,ceste,mostove....) a švabo? Rim je 0 godine imao milion stanovnika....

Dakle, bez patetike molim

A sad ozbiljno:

Pluto kao materijal, ve? bi trebali znati iz nekih dugogodišnjih iskustava je nepromjenljiv materijal, postojan na lužine i kiseline, antistati?an, otporan na salinitet, nezapaljiv, potpuno prozra?an sa izrazitim izolacijskim svojstvima. ?epovi za vino vam valjda to mogu dokazati

Netko je rekao i ra?unao nešto... ja ne govorim o ekspandiranom plutu kao materijalu, ve? o najfinijim ?esticama ( suberinima). Od pluta do pluta mnogo je razli?itih klasa.

Problem svake toplinske izolacije je? KONDENZAT

Obucite svoje tijelo u plastiku, pa mi recite kakav vam je miris tijela nakon nekoliko sati.

Dakle, imamo laboratorijski nalaz u kojem stoji:
Ako je vanjska temperatura +160 Unutrašnja ?e biti 30
Ako je vanjska temperatura -160 Unutrašnja ?e biti 0
Ako je vanjska temperatura 0 Unutrašnja ?e biti 18

Tako da je tendencija izjedna?avanja prema sobnoj temperaturi dokazana, za što dajemo i garanciju od 12 GODINA
Mislim da je to izrazito rijetka garancija u gra?evinarstvu.

Prskano pluto može biti nanešeno direktno na beton, bez ikakve prethodne obrade istog.
Debljina od 3 mm je dovoljna za našu geografsku širinu ( za fince treba i 6mm ) , a u kombinaciji sa drvnim vlaknima dolazimo do koeficijenta od 0,020 ! ( jasno bez efekata cigle , koja može biti sa sa?em ili puna...)

Kod Demita open+ se ra?una i cigla..... pih ! Pogledajte im koeficijente

Ujedno, probajte izolirati krivulje na objektima ili štukature sa vašim švabskim proizvodom. Hahahaha- jako ?e vas skupo to koštati....
Brzina izvo?enja je takva da dok vi postavite skelu, mi ?emo odraditi 10 zgrada- nama skela nije potrebna jer radimo sa pokretnim košarama

kroz povijest je puno onih koji ne vjeruju u ono što certifikate nosi, pa stoga bi to zna?ilo da škrtac uvijek pla?a dva puta.

Spreman za upite slobodno se javite-ovo je bilo samo uvodno izlaganje

Zvonimir Beljan

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]