Kontaktirao sam tu firmu u Hrvatskoj,oni su distributeri italijanskog proizvodja?a i mogu ovde da prenesem odgovor koji sam dobio e-mailom od distributera.Postavio sam pitanje u vezi unutarnje izolacije stana jer to mi je slede?e što moram da uradim kod "matorih" u stanu

(nisam još uvek uradio izolaciju u svom stanu,spolja je neizvodljivo zbog "dogovora" u okviru komšiluka!!!)
Quote:
Poštovani gospodine Milane
Pro?itao sam Vaš mail I mogu re?i da mi je drago šti vas zanimaju naši proizvodi.
Odgovorio bih nan eke stvari u kratkim crtama.
Zainteresirani smo za suradnju posvuda, a isto tako I u Srbiji – kod nas nema animoziteta prema ikome, jer kao što vidite mi smo internacionalno usmjereni.
Suradnjaje mogu?a na vise na?ina, ali nikako u smislu prodaje materijala, jer to povla?i druge aktivnosti koje nikako u ovim vremenima (krize) nisu jednostavna. Mi radimo I usko sura?ujemo sa talijanskom tvrtkom koja je ujedno I naše centralno skladište, pa zbog toga mi ne razvijamo veletrgovinu materijalima. Naime, ovi svi materijali su gabaritni I lagani, pa zato se I ne isplate voziti u malim koli?inama, jer se uglavnom transportiraju vlakom ( kamionom ne bi bili konkurentni po cijeni, osim ukoliko je uklju?ena I montaža u cijenu). Ali o suradnji možemo razgovarati u budu?nosti.
Što se ti?e vase želje za adaptacijom stana mogu re?i sljede?e:
Isoflok – njega radi naša mati?na tvrtka iz Italije, bio bi preskup za vas u Srbiji, jer ga treba staviti u minimalnoj debljini od 20cm, pa bi I cijena bila oko 40 eura kvadrat uz veliki utrrošak unutrašnjeg prostora. Isoflok nije završni sloj I potrebno ga je staviti unutar ome?enog prostora ( zid I knauf plo?a…) koeficijent je ?=0,039
Bolje rješenje je prskano pluto, koje je malo skuplje, ali on se nanosi u svega 3 milimetra sa još boljim svojstvima-prvenstveno iz razloga što je on završni sloj u boji ( po želji ) ! on se nanosi direktno na bilo koju plohu, samoispravljaju?i je pa tako te površine izgledaju kao nacrtane. Mogu?e je kombinirati više boja. Površina mu je lagano hrapava, može se prati, izjedna?ava temperature u prostoruprema idealnoj temperature od 20 celzijusa, toplinski, zvu?ni isolator, spre?ava stvaranje kondenzata, antistati?ki je, mekan na dodir, dugotrajan, može se bojati, prati…… Cijena 55 eur montiran ! koeficijent je ?= 0,034 !!!
Po meni znatno bolji material od Isofloka !
Drvna vlakna:
Plo?e cijene 400 eur po kubiku sa montažom. Potrebno je minimalno 6 cm debljine za ista svojestva u toplinskim koeficijentima kao I gore navedeni materijali. Na njega treba staviti završni sloj-knauf plo?e. Isto tako prirodan material. Ali uzima unutrašnji prostor. koeficijent je ?= 0,050
Zato, preporu?am prskano pluto, revolucionarno rješenje za unutrašnje I vanjske površine, bez obzira na teksturu podloge, u boji prema želji. U tom slu?aju biti ?ete vrlo zadovoljni a radovi ?e trajati 2 dana za navedenu površinu. Garancija kvalitete za prskano pluto je 12 godina !
Za sve materijale je potrebno ovlaštenje mati?nih proizvo?a?a, koje mi imamo. Da biste Vi bili naš suradnik, morali bismo Vas obu?iti za radove I licencirati od nas za daljnje izvo?enje radova. Zone radova su strogo podjeljene I ne?ete imati konkurenciju u mnogim izvo?a?ima što stvaraju nered na tržištu. Ukoliko odlu?ite raditi ove poslove, sigurno ?ete lijepo živjeti !
Kontaktirajte me putem skype, jer je to skoro besplatno rješenje, a moje ime je jedinstveno, tako da ?ete me lako na?i !
Puno pozdrava
Zvonimir Beljan