Stedljive Kuce

It is currently Thu May 17, 2012 1:31 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Welcome
Welcome to stedljivekuce

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: YTONG odgovara na Vaa pitanja
PostPosted: Mon Nov 22, 2010 12:57 pm 

Ne hocu spoljnu termoizolaciju, a unutra je gletovano sa lepkom i mrezicom i onda gletovano gletom,tako mi rekose mnogi da treba, pa sad posle xelle nisam siguran da li je greska lepak?

staklena basta to mi se svidja kao ideja jako..proucicu i razmisliti o tome..hvala za ideju,jer taman treba da resim taj deo dvorista...

Profile  

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 1:11 pm 

uradio sam wrote:
staklena basta to mi se svidja kao ideja jako..proucicu i razmisliti o tome..hvala za ideju,jer taman treba da resim taj deo dvorista...

Što se ti?e lepka, nisam merodavan za te stvari.

Što se ti?e staklene bašte, tu nema šta da se razmišlja.

Da ne bude nesporazuma - pretpostavljam da se Vaša ku?a nalazi na severnoj hemisferi odn. severno od ekvatora?!

Ugradnjom staklene bašte na južnoj strani ku?e (lociranu na severnoj hemisferi) dobijate mnogo na uštedi energije prilivom Sun?eve energije na južnoj strani i znatno ?e se redukovati troškovi za gas, elektri?nu energiju,.... i plus dobijate dodatni prostor za prijatan boravak i zimi i leti.

Profile  

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 4:11 am 

@uradio sam,
dobro dosao na forum, svaka cast za raspored na tako "malom" prostoru i odabiru materijala, moze li i neka fotka da vidimo i "uzivo" ? :)
Poz

Profile  

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 1:05 pm 

saljem

Last edited by mohand00 on Tue Nov 23, 2010 2:35 pm, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 1:07 pm 

mada nemam najnovije slike kad je veranda i krov terase obradjen

Profile  

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 5:02 pm 

Poštovani,

Pridružujem se ?estitkama i želim Vam puno lepih godina u novoj ku?i.
Što se ti?e završne obrade unutrašnje površine zida, bez obzira na materijal kojim je zid ozidan, treba izbegavati upotrebu materijala na cemetnoj bazi. Lepak koji se spominje verovatno je cemetni. Takvi materijali sa unutrašnje strane smanjuju ili potpuno eliminišu paropropusnost zida i to je razlog zbog kojeg bi trebalo koristiti gipsane ili kre?no-gipsane maltere za obradu unutrašnje površine zida.
Ne predlažem da bilo šta odmah preduzimate, ve? da sa?ekate kraj zime i ukoliko ne primetite probleme sa vlagom ili sl. ostavite kako jeste.
Do ispoljavanja neželjenih efekata može do?i ali velika je verovatno?a da se apsolutno ništa ne?e dogoditi. Naša je preporuka preventivna.

Ideja da postavite dodatnu termo-izolaciju je isplativa u slu?aju da imate potrebu da dodatno snizite U vrednost. Nemam podatke o koeficijentima za taj proizvod ali sobzirom da sa Ytong Termoblokom 30 dobijate vrednost U=0,39 W/m2K , verujem da možete da se spustite do 0,32 W/m2K. Tu vrednost ste mogli da ostvarite i sa Ytong Termo blokom od 37cm. Ne mogu niti da Vam preporu?im, niti ne spomenuti sistem dodatne termoizolacije jer nažalost nemam dovoljno informacija o tom proizvodu.
Ipak pozdravljamo svaku tendenciju da se teži maksimalnoj uštedi energije odnosno smanjenju potrebe za njom.
Napominjem ovde ( a verujem da je to sigurno spominjano u nekoj od tema ) da za prozore nije presudno samo ugraditi dobre profile. Ipak je neuporedivo ve?a površina zapravo u staklu. Trenutni standard dvostrukog stakla uskoro ?e zameniti standard trostrukog stakla. Na taj na?in se prolaz toplote kroz prozor spušta sa U=1,2 W/m2K na ?ak 0,7 W/m2K. Dakle odvojeno se posmatra okvir od stakla. Verujem da ste stolariju dobro izabrali a ovo samo nabacujem kao temu pošto petokomorni ili šestokomorni nisu najve?a dilema... Najvažnija stvar kod prozora je da budu dobro ugra?eni što znaju svi oni koji imaju problema sa misterioznom promajom.

Uskoro ?e na našem site-u biti objavljena brošura koja definiše i objašnjava sve principe i metode energetski efikasne gradnje a povod su nove regulative koje su u pripremi i koje ?e u skorije vreme ( najavljeno 2011. )stupiti na snagu u našoj zemlji. Ideja nam je da maksimalno pomognemo svim zainteresovanim ljudima da pre svega bolje razumeju tu materiju i terminologiju, upoznaju se sa propisima i zahtevima ali i da lakše do?u do rešenja koja doprinose kvalitetnije životnom prostoru i donose uštede u ku?nom budžetu.
Materijal ?e obuhvatiti sve faze gradnje, od projektovanja do završne obrade, stolarije, podruma, krova i sistema grejanja i hla?enja.

I dalje Vam stojimo na raspolaganju

S poštovanjem

Xella Srbija - YTONG

Profile  

PostPosted: Wed May 11, 2011 3:09 pm 

Xella-Srbija wrote:
Ne predlažem da bilo šta odmah preduzimate, ve? da sa?ekate kraj zime i ukoliko ne primetite probleme sa vlagom ili sl. ostavite kako jeste.
Do ispoljavanja neželjenih efekata može do?i ali velika je verovatno?a da se apsolutno ništa ne?e dogoditi. Naša je preporuka preventivna.

interesuje me iskustva "uradio sam" kako je prošla zima, da li su se javljali neki problemi sa vlagom, da li smem i ja da uradim unutrašnju obradu zidova sa lepkom i mrežicom, radi se o vikendici na primorju?

Hvala

Profile  

PostPosted: Wed May 11, 2011 10:09 pm 

Slobodno stavite lepak. Ja sam na mojoj ku?i stavi lepak na mrežicu i preko toga glet i nikakvih problema sa vlagom i kondenzom nisam imao. Doduše, meni su svi serklaži uliveni u Ytong blok tako da je "hladni most" sase?en u korenu. No o svemu se detaljno možete raspitati u mojoj temi: viewtopic.php?f=23&t=21

Profile  

Post subject: Re: YTONG odgovara na Va�a pitanja
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 3:30 pm 

Čuo sam da se uskoro i u Srbiji očekuju Multipor termoizolacione ploče...
Zanima me da li iz Xella-e mogu reći nešto više o tome, kada će Multipor moći da se kupi i kod nas?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]