|
Hvala sto tvoje znanje i iskustvo hoces da podelis na ovakav nacin, jer to nije bas cest slucaj. Pitao bih jos nesto onako kroz pricu neke stvari koje su mi interesantne iako nemam u planu da to radim ali cisto kao informacija. Posto vidim da ove sendvic zidove rade tako da je neki redosled od spolja ka unutra: stiropor,cigla,stiropor ili vuna,blok. Da li je bolje da na primer ta cigla i blok zamene mesta, jer mozda cigla moze da akumulira u sebe vecu toplotu od bloka i kasnije tu toplotu pusti u prostoriju, isto me zanima kod vec izgradjenog objekta gde je zid od bloka izolovan sa 5cm stiropora da li dobro iznutra na taj zid zalepiti npr jos 5cm stiropora i preko ozidati ciglom umesto kao u ranijim primerima gips tablom, mislim ako je prostorija dovoljno velika pa to ne utice mnogo na unutrasnje dimenzije da li bi ovakav nacin doneo bitno poboljsanje termoizolacionih karakteristika, naravno bez nekog kondenza ili slicno sta bi vec bila mana takvog nacina. Izvini ako ti dosadjujem i ako lupetam nesto, jer ja nisam iz te struke ali me stvari takvog tipa interesuju. Dakle u slucaju nemogucnosti pojacavanja fasade sa jos npr 5cm stiropora da li bi se ovakvim nacinom izbegle negativne strane unutrasnje izolacije... i da li bi se moglo reci da je ovo dobro resenje. Pozdrav!
|